Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veterán területi klub képes leírás - Veterán járművek.tlap.hu
részletek »

Veterán területi klub - Veterán járművek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: veteran.tlap.hu » Veterán területi klub
Keresés
Találatok száma - 17 db
Borsod

Borsod

Engedje meg, hogy pár sorban bemutassam a Borsod Megyei Veteránjármű Klub Egyesületet és ismertessem főbb céljainkat. Az egyesületünk 2001-ben vált ki és lett önálló 16 fő alapító tag részvételével. A tagok különböző területről tevődnek össze a megyéből. Az egyesület célja, hogy a veterán járművek iránti érdeklődést felkeltse és növelje azok számát, akik jólszervezett körülmények között kívánják ezt megtenni a megyénkben. Minden rendelkezésünkreálló eszközzel segíteni akarjuk a kultúrált közlekedésre nevelést, a közlekedésbiztonság javítását. Veterán autós-motoros túrák, szakmai tapasztalatcserék és művelődésre alkalmat adó programokat szervezünk. Fő céljaink között szerepel magyar jármű ipartörténet rekviemeket felkutatni fellelni, megvásárolni, felújítani, majd bemutatni különböző rendezvényeken és kiállításokon. Ez is a fő céljaink között szerepel. A ma már elfelejtett, elsősorban magyar járművek megőrzése (az utókornak) a fő érdekünk. Az egyesület tagjait a technika szeretete, a nemzeti érzés, a közös nehézségek, örömök erősen összekovácsolják.

Eger

Eger

Itt Észak-Magyarországon, ezen a gyönyörű vidéken - egymástól függetlenül - többünkben is felmerült az igény egy veterán autós, motoros klub létrehozására. Ám évekig csak hírből ismertük egymást. Aztán egyszercsak a hírből ismeretség, az ismeretségből barátság lett, és 2000-ben megszületett az Egri Veterán Autós Motoros Klub, mely 2003-ban nevét Régi járművek Egri Egyesülete névre változtatta. A "veteránosok" érthetően nagy büszkeséggel mutatják meg járműveiket az érdeklődőknek. Ezért már az első évünkben találkozót szerveztünk. A rendezvény sikere újabb és újabb találkozó megszervezésére ösztönzött minket. Reméljük még hosszú ideig sikerül megőrizni a lelkesedést, és évről-évre összehozni a régi járművek szerelmeseit.

Esztergom

Esztergom

Az EJC az alábbi értékeket vállalja és vallja: - az alkotó ember, a hagyományok és a technikai haladás iránti tisztelet és elkötelezettség; - a fenntartható fejlődés elve, az ember, a környezete, a természet és technika harmonikus egysége; - a múlt technikai emlékeinek felkutatása, megóvása és bemutatása különös tekintettel a hazai járműgyártás emlékeire.

Fót

Fót

A Fóti Motorbarátok Köre 1995. februárjában alakult egy együtt motorozó baráti társaságból a visegrádi veteránversenyek hatására. Alakuló létszám 11 fo. Elnök: Figler Albert. Céljaink között kiemelten szerepel a közlekedési kultúra és ismeretek fejlesztése, technikai történelmünk megorzése, veterán jármuvek restaurálása és oldtimer események szervezése. Tagságunk folyamatosan növekszik, jelenlegi létszámunk 47 fő a támogatói tagokkal együtt.

Kiskunhalas

Kiskunhalas

A kezdeti rendezőcsapat olyan emberekből állt, akik közül csak kevésnek volt veteránkorú járműve, de jól éreztük magunkat a munkában, örültünk és osztoztunk a sikerben, így sikerült egy kellemes hangulatú, családias találkozót létrehoznunk, ami azóta is töretlen lendületet ad minden évben az új és új szervezőmunkához.1995. őszén szükségessé vált, hogy egyesületté formálódjunk és néhai barátunk tiszteletére viseli egyesületünk a nevét. Az országban rendezett találkozókon lehetőségeinkhez mérten képviseljük egyesületünket, ha nem is teljes létszámmal, de 3-4 járművel szinte minden esetben. Így jutottunk el Sopronba, Orosházára, Egerbe, Bakonyjákóra, Csongrádra, Pécsre és még számtalan más településre, ahol mindig jól éreztük magunkat és a rendezett versenyeken szinte mindig valamilyen helyezést értünk el, öregbítve egyesületünk hírnevét. Problémát okoz, hogy szabadidő és anyagi fedezet hiánya miatt, csak nagyon kis mértékben nő az újonnan elkészült, restaurált járműveink száma, így gyarapodásról ezen a téren nemigen beszélhetünk. Tagjaink a hétköznapokban is számíthatnak egymásra, nagyon jó barátokká váltunk, hiszen a rendezvények körüli szervezőmunka összekovácsolta kis csapatunkat és szívesen vagyunk együtt bármikor, bármilyen alkalomból. Havonta egy alkalommal tartunk klubgyűlést, ahol mindig mindenről beszélünk, minden dologról közösen döntünk.

Makó

Makó

A Maros - parti veterán Autós - Motoros Közhasznú Sportegyesület a veterán autós - motoros sportnak Makón és térségében történő népszerűsítése és az ehhez kapcsolódó tömegsport igényeknek kielégítése, a veterán sporttal kapcsolatos rendezvények szervezése, lebonyolítása, illetve ezeken való részvétel, hazai és nemzetközi veterán egyesületekkel kapcsolatfelvétel és a kapcsolat ápolása.Az MVKSE további célja, veterán járműnek felkutatása, felújítása, restaurálása az utókornak való megmentése, megőrzése.Tanácsadás a tagok és külső partnerek valamint a veterán járművek iránt érdeklődőknek.Kapcsolattartás a kistérségi kulturális szervezőkkel, polgármesteri hivatalokkal, részvétel programjainkkal, motoros és autós túrák szervezése.

Miskolc

Miskolc

Klubunk 1995-től működik, kezdetben mint a Miskolci Túramotoros Klub Veterán Szakosztálya (6 lelkes taggal), 2001-től pedig hivatalosan is bejegyzett, önálló egyesület lettünk Miskolci Veteránjármű Klub néven. Sorainkba várjuk mindazokat, akik szívügyüknek tekintik a régi járművek felkutatását, restaurálását és/vagy ezen járművek bemutatását.

Pécs

Pécs

Veteránjármű Egyesület Pécs - Ezen oldalak segítségével szeretnénk bemutatni Dél-Dunántúl legnagyobb veterán autós-motoros klubját, az itt történt eseményeket, járműveinket és tervezett programjainkat.

Sándorfalva

Sándorfalva

A Sándorfalvi Veteránjármű Klub, vagy más néven Sándorfalvi Öregvasak, 2007. szeptemberében alakult meg. A célunk az volt, hogy városunkban összehozzuk egy csapatba az öreg járművek kedvelőit. A klub megalakulásának előzménye az I. Sándorfalvi Veteránjármű találkozó, melyet 2007. július 1-én rendeztünk. Társaságunkba 10 ember csatlakozott, azóta bővült a létszám. Vannak köztünk régóta megszállott veteránosok, és olyanok is, akik csak mostanában kapták el a kórt.

Hirdetés
Somogy

Somogy

Az egyesület célja: felkelteni a veteránautózás, -motorozás iránti érdeklődést, növelje azok számát, akik ezt szervezett körülmények között kívánják végezni, ösztönözzön minél nagyobb számú érdeklődésre. Kezdeményezze és ösztönözze a veteránautós, -motoros szervezetek (pl. márka egyesületek) létrejöttét és minden eszközzel segítse ezek tevékenységét;

Sopron

Sopron

A klub elődje a Soproni Automobil Egyesület 1927-ben alakult. A jelenleg működő Autó-Motor Veterán Klub Egyesület az 1970-es években alakult újra Jármûtörténeti Klub néven. Hivatalosan a klub 1997 decemberében került bejegyzésre mint Egyesület.

Szatmár

Szatmár

A 2003-ban alapított Szabolcs-Szatmár-Beregi Járműtörténeti Egyesület a régió területén élő szenvedélyes gyűjtők a járművek múltjával, és jelenével elkötelezett tagokból áll. Létszámunk jelenleg több, mint 40 fő, székhelyünk a közel 20 ezer lakosú Mátészalka, melyet Szatmár fővárosaként emlegetnek. A tevékenység alapszabály és programterv szerint történik. Egyesületünk a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetségnek, a MAVAMSZ-nak és a Régi Járművek Nemzetökzi Szövetségének, a FIVA-nak a tagja. Külön motorkerékpár és szemlygépkocsi szakosztályt is működtetünk.

Szeged

Szeged

Dél-alföldi Veteránjármű Egyesület weboldala. A Dél-alföldi Veteránjármű Egyesület Szegedi Veteránosokból áll. Szokott lenni Veterán találkozó Szegeden minden második évben, ezen kívül börzéket szervez az egyesület.

Szolnok

Szolnok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Veterán Autós és Motoros Klubot 2002-ben alapítottuk közhasznú szervezetként, tíz fővel. Taglétszámunk folyamatosan növekszik. Jelenleg 41 fő. Tagjai vagyunk a FIVA nemzeti szervezetének, a MAVAMSZ-nak. Az öreg járművek szeretete hozott össze, és tart össze minket.

Szombathely

Szombathely

Az egyesület alapításától kezdve az old timer autók és motorok gyűjtőinek érdekében és a veterán járművek minél szélesebb körű ismertetése céljából jött létre. Az egyesület legfontosabb rendezvénye az évenként megrendezett veterán autós-motoros túraverseny és találkozó. Ezen kívül a város egyéb rendezvényeit is színesíti részvételével a club, természetesen mind városunk, mind a többi szponzoraink támogatása jelentősen elősegítette rendezvényeink sikerét.

Vép

Vép

Örömmel számolhatok be arról, hogy megalukult a Vépi Veterán és Nosztalgia Jármű Egyesület. Bárki beléphet az egyesületbe, aki elfogadja annak alapszabályát, és érdeklik a veterán vagy nosztalgia járművek. Nem kizáró ok, ha nincs ilyen járműve, hiszen a tervek között szerepelnek buszos kirándulások, múzeumlátogatások és még sok-sok izgalmas program amin részt lehet venni, anélkül, hogy valaki rendelkezik valamilyen járművel.

Zalaegerszeg

Zalaegerszeg

A Zalaegerszegi autó-motor veterán klub honlapja. Járművek: 1965 Moszkvics 403, 1963 Ford Cortina, 1958 Volga M21. A klub rendszeresen szervez találkokat, tagjai számára évzáró vacsorákat melyekről fényépes beszámolókat helyeznek el oldalukon.

Tuti menü